Fotokurser i Umeå

Är du sugen på att utveckla ditt fotograferande, eller har du precis skaffat dig en systemkamera och vill ta mer kontroll över den och verkligen dra nytta av alla styrkorna hos en systemkamera?

Jag håller kurser som passar allt från nybörjaren som precis köpt sin kamera till den som fotograferat mycket tidigare, men som vill hitta ny inspiration eller lära sig ännu mer! Jag håller fotokurser i Umeå för er som bor i Umeå med omnejd, men jag håller även fotokurser på annan ort vid intresse.
Kurserna hålls i nyrenoverade fina lokaler på Kungsgatan 63 mitt i centrala Umeå.

Som fotokurslärare är jag väldigt glad, öppen och lyhörd för mina elever. Ingen fråga är för tokig och jag tror på iden att hellre fråga en gång för mycket än en gång för lite. Min bakgrund som lärare började efter gymnasiet då jag undervisade både på Vuxenskolan såväl som på gymnasienivå men nu brinner jag för att lära ut fotografering som är min passion.

Ta gärna en titt på lite behind the scenes-bilder från tidigare fotokurser eller läs lite av vad andra fotokursdeltagare tyckt under citatdelen längre ned på sidan

fotokurs-101

Mina olika fotokurser

 • fotokurs

  Grundkurs

  1.295 kr

  Nästa kursstart:
  4e april
 • Flerdagar
 • 4st tillfällen a 1.5h
 • Kursmaterial
 • Diplom
 
 • fotokurs

  Fortsättningskurs

  1.295 kr

  Nästa kursstart:
  16 maj
 • Flerdagar
 • 4st tillfällen a 1.5h
 • Kursmaterial
 • Diplom
 
 • fotokurs

  Bildbehandling

  1.295 kr

  Nästa kursstart:
  Ej fastställd
 • Heldag
 • 1st tillfällen a 6h
 • Kursmaterial
 • Diplom
 
 • fotokurs

  Norrsken

  795 kr

  Nästa kursstart:
  26 Oktober 2017
 • Flerdagar
 • 2st tillfällen a 2h
 • Kursmaterial
 • Diplom
 

Fotokurs – Grundkurs i fotografering

Har du fått en ny kamera i julklapp eller kanske du redan har en kamera, men har svårt att förstå dig på den?
Vill du ta steget från att köra “autoläge” på din kamera och verkligen utveckla din fotografering? Anmäl dig till denna fotokurs i Umeå!

Denna kurs är för dig som inte är så van med kameran. Du kan vara helt ny på att använda en systemkamera, eller ha använt din kamera länge, men kanske kört på auto-läget. Alla är välkomna på denna grundkurs. Fotokursen hålls av mig, Fredrik Larsson, i mina arbetslokaler i centrala Umeå och inte i min studio.

Detta får du lära dig:
Lär dig hur kameran fungerar och hur saker som ISO, bländare och slutartider hänger ihop och varför de är viktiga. Lär dig hur du ska hålla i din kamera, hur du ska stå, hur du ska jobba med kompositionen, gyllene snittet m.m. Dessutom kommer vi att kika på och diskutera olika bildexempel.

Förutsättningar
Kursen förutsätter att du har ett intresse av att vilja lära dig fotografera mer. Du behöver ingen avancerad och dyr systemkamera för att gå kursen, men för att få ut det mesta av kursen bör du ha (och ta med dig) en systemkamera eller modernare kompaktkamera med manuella inställningar

Fotokurs – Fortsättningskurs i fotografering

Gillar du att fotografera och känner att du vill utöka och utveckla din fotografering? Vill du veta vad som gör en bild bra? Vill du bli bättre på att analysera andras bilder, förbättra dina befintliga bilder och lära dig mer om din kamera och låsa upp mer avancerade funktioner?
Anmäl dig till denna fotokurs i Umeå!

Denna kurs är för dig som är lite van din kamera, men som vill bli mer van med kameran och lära dig fota både människor, djur och natur. Du bör ha en grundläggande kunskap om fotografering, men alla är välkomna på denna fortsättningskurs med fokus bildanalys, ljussättning och kommunikation. Fotokursen hålls av mig, Fredrik Larsson, i mina arbetslokaler i centrala Umeå och inte i min studio.

Detta får du lära dig:
Lär dig mer om hur kameran fungerar på djupet, hur du når en optimal bländare, slutartid, ISO och lär dig om de teoretiska och praktiska reglerna för vad som gör en bild bra.

Förutsättningar
Kursen förutsätter att du har ett intresse av att vilja lära dig fotografera mer. Du behöver ingen avancerad och dyr systemkamera för att gå kursen, men för att få ut det mesta av kursen bör du ha (och ta med dig) en systemkamera eller modernare kompaktkamera med manuella inställningar. Utöver detta bör du känna till din kamera och kunna ställa in saker som ISO, Bländare, slutartid och sätta fokus.

Fotokurs – Bildbehandlingskurs

Tar du mycket bilder, men har svårt att sortera ut vilka som är bra? Vad gör en bild bra? Hur förbättrar jag kamerans bilder digitalt i datorn?
Anmäl dig till denna fotokurs i bildbehandling här i Umeå!

Denna kurs är för dig som fotograferar och vill ta dina bilder till en ny nivå med erfarbehandlingen. Kursen förutsätter att du är bekant med din kamera och att du har tillgång till en dator. Fotokursen hålls av mig, Fredrik Larsson under en heldag här i Umeå.

Detta får du lära dig:
Du får lära dig hur man jobbar med programmen Lightroom och Photoshop. I Lightroom kommer vi gå igenom bildurval, hur man väljer ut och markerar upp de bästa av de bästa bilderna. Utöver det så kommer vi även lära oss kraften bakom Lightrooms bildbehandling och RAW-hantering för att efterbehandla våra bilder i ett bredare perspektiv. Därtill kommer vi även att gå på djupet av bilden i Photoshop och lära oss hur vi tar bort störande element, redigerar porträtt, fixar hud m.m.
Alla deltagare kommer att få gå igenom bilder från områden som stilleben, makro, studio, porträtt och landskap.

Förutsättningar
Kursen förutsätter att du har ett intresse av att vilja lära dig mer om efterbehandling. Du behöver ingen avancerad och dyr dator eller senaste programvaran för att gå kursen, men för att få ut det mesta av kursen bör du ha en bärbar dator med dig på kursen med installerad Lightroom och Photoshop.
Obs: Senaste versionen av Lightroom och Photoshop finns för ”testversion” via Creative Cloud i en månad (vid skrivande stund) och kostar ca 100kr/månad i ett ”fotografpaket” för den som vill köpa programpaketet.

Fotokurs – Grundkurs i fotografering

Är du fascinerad av norrsken, vill börja fotografera det eller kanske du redan har fotat men inte riktigt känner att du får till de bilder du önskar?
Vill du utveckla ditt norrskensfotograferande? Anmäl dig till denna fotokurs i Umeå!

Denna kurs är för dig som inte är så van med kameran såväl som för dig som redan kan din kamera och fotat norrsken.  Alla är välkomna på denna fotokurs i norrskensfotografering. Fotokursen hålls av mig, Fredrik Larsson, i mina arbetslokaler i centrala Umeå och inte i min studio.

Detta får du lära dig:
Du kommer få lära dig
– Vad är norrsken?
– Hur hittar jag norrskenet?
– Vart i Umeå med omnejd kan jag fota norrsken?
– När är det norrsken? Vad krävs?
– Hur ska jag ställa in min kamera?
– Vad behöver jag för utrustning?
– Hur tar jag en bra norrskensbild?
– Hur efterbehandlar jag min bild?
Plus mycket mer.

Förutsättningar
Kursen förutsätter att du har ett intresse av att vilja lära dig mer om norrsken och hur man fotar det. Du behöver ingen avancerad och dyr systemkamera för att gå kursen, men för att få ut det mesta av kursen bör du ha (och ta med dig) en systemkamera eller modernare kompaktkamera med manuella inställningar

Egen fotokurs?

Hittar ni ingen fotokurs som fyller era önskemål?

Dessa paket är de mest vanligen efterfrågade fotokurserna men jag kan ta fram helt unika paket och fotokurser för just ert företag eller för er grupp. Har du inte möjlighet att gå en hel fotokurs på 4 tillfällen? Kontakta mig så kan jag sy ihop en kortare kurs till dig och kanske några fler i sällskapet.

Kontakta mig så skräddarsyr jag ett paket åt er.

fotokurs-101

Bilder från fotokurser

Här hittar ni lite bilder från tidigare fotokurser

Andra kursdeltagares omdömen

Läs vad mina tidigare kursdeltagare har tyckt om mina fotokurser här i Umeå