Spontanfotografering i solen

Spontanfotografering i solen

Igårkväll var jag förbi Umemodellen på en tisdagsträff. Senaste tiden har jag varken haft så mycket tid att spontanfotografera eller besöka dessa träffar, men igårkväll tog jag mig tiden. Väl där så sprang de flesta in i studion, men det blev rätt fort trångt där så jag kilade ut istället och passade på att ta … Continue reading »
Umemodellen – Testfoto

Umemodellen – Testfoto

Detta får bli mitt första blogginlägg på nya hemsidan. Från och med nu kommer mina bilder vara bestyckade med den nya logotypen, samt vara lite större än tidigare för att man ska se lite bättre. Häromveckan var jag på Umemodellens tisdagsmöte och testade fotografera. Modellerna var Melanie (mua: Maria Liontaki) och Harris. Dessa bilder var … Continue reading »
Umeå Fashion Week – Umemodellen

Umeå Fashion Week – Umemodellen

På onsdagen hade jag fått i uppdrag att dokumentera och fota Umemodellens modevisning To The Extreme som dem anordnade på schlagerklubben. Innan modevisningen drog igång så fanns det även en utställning med lite bilder som Umemodellens fotografer och modeller varit med i och nu visade upp. Själv hade jag några bilder med i modevisningen från … Continue reading »
Makrofotografering i regn

Makrofotografering i regn

Ikväll var det årsavslutning med Umemodellen och likt ifjol så begav vi oss ut till Bettnäs. Tyvärr så lyste solen med sin frånvaro så jag tänkte jag skulle testa att fota lite andra modeller än dem vanliga. Så idag fokuserade jag lite på blommor och annat genom att testa mitt makroobjektiv. Har inte hunnit fotografera … Continue reading »
Kari Berg – Umeå Östra

Kari Berg – Umeå Östra

Denna fotografering gjordes på Umeå Östra när Umemodellen anordnade en liten miniworkshop där. Bilderna är tagna tillsammans med några assistenter som Ola Hansson och John Bäckström som fick hjälpa till att hålla blixtar m.m. Kari är en riktigt duktig modell och är väldigt enkel att jobba med. Hon behöver inte mycket instruktioner utan jobbar väldigt … Continue reading »
Måla med ljus – Lightworkshop

Måla med ljus – Lightworkshop

Umemodellen anordnade en workshop för våra medlemmar där vi fick lära oss lite av teknikerna kring att måla med ljus. Detta tyckte jag var en riktigt intressant workshop och jag lärde mig mycket. Detta är en helt annan typ av fotografering än den man är van vid när det gäller ljussättning. Kommer att börja göra … Continue reading »
Umemodellen på Umeå Fashion Week

Umemodellen på Umeå Fashion Week

Torsdagen den 20e oktober så anordnade Umemodellen en Catwalk och modeshow på Umeå Fashion Week. Detta var bestämt i sista minuten och på en vecka så lyckades vi styra upp en hel fashionshow! Stor eloge till Alexandra som drog ett stort strå till Stacken. Själv hjälpte jag till med scenbyggande, ordnande, fotograferande och liknande. Det … Continue reading »
Umemodellen

Umemodellen

Jag är en aktiv medlem i Umemodellen. Umemodellen är en aktiv förening för fotografer, makeupartister, modeller och likasinnade. Ikväll hade vi ett tisdagsmöte där vi spånade och gick igenom en hel del olika ideer för olika workshops som kommer här framöver. Bland annat så kommer det komma lite workshops för hur man poserar som modell, … Continue reading »

Umemodellens årsmöte

Då har man kommit hem från Umemodellens årsmöte. Blev invald som suppleant i föreningen. Ska bli intressant se vad man kan bidra med som suppleant här framöver. Fick även se hur framsidan började se ut. Ska bli intressant se den i tryck sen! Nu i natt så kommer jag sitta med lite retuschering av bilder. … Continue reading »