Fotoresa – Nya Zeeland – Hobbiton

Fotoresa – Nya Zeeland – Hobbiton

Det sista stoppet för oss innan Auckland blev till Hobbiton på Nya Zeelands nordö. För alla som har sett Sagan om ringen eller Hobbit-filmerna så är detta ett drömställe att besöka. På plats så får man gå en guidad tur runt alla husen i Fylke tillsammans med en kunnig guide. Det var relativt lite folk … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Tauranga / Mount Taranaki

Fotoresa – Nya Zeeland – Tauranga / Mount Taranaki

Väl på sydön så började vår resa norrut tillbaka mot Auckland på Nordön. På vägen dit så bevittnade vi en magiskt fin solnedgång medan vi körde på de snåriga och smala vägarna mitt på nordön på vår väg norrut. På denna bilden nedan så kan ni se Mount Taranaki i fjärran. Detta berg var relativt … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Wharariki

Fotoresa – Nya Zeeland – Wharariki

Längst upp på sydön på Nya Zeeland finns det en strand som heter Wharariki. Denna strand är väldigt lång och väldigt stor. Just denna dag hade vi lite otur med vädret igen. Inte världens finaste väder utan halvmulet, men mot eftermiddagen så sken det upp men då var vi redan på väg därifrån. Vi vandrade … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Abel Tasman

Fotoresa – Nya Zeeland – Abel Tasman

Under vår fotoresa så fick vi ständigt förslag på att fota på Abel Tasman. Detta ställe skulle tydligen vara ”det finaste” som Nya Zeeland hade att erbjuda. Vi valde då att göra om vår rutt lite och tog oss till Abel Tasman, en stor nationalpark på södra ön på Nya Zeeland. Tyvärr måste jag säga … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Pancake rocks

Fotoresa – Nya Zeeland – Pancake rocks

Vi fortsatte vår fotoresa upp efter västkusten på den södra ön. Efter ett tag kom vi till ett ställe som kallas för ”Pancake rocks” vilket är en massa klippor som ser ut som pannkakor som ligger på varandra. Vi bodde faktiskt i närheten så vi hade möjlighet att fara hit och fota vid två tillfällen. … Continue reading »
Fotoresa – Nya Zeeland – Glenorchy / Wanaka / Fox Glacier

Fotoresa – Nya Zeeland – Glenorchy / Wanaka / Fox Glacier

Efter att ha lämnat Queenstown så styrde vi vår bil söderut mot Glenorchy då vi fick höra att det fanns många fina fjäll där. Det var verkligen helt fantastiskt fint där och vägarna kantades av enormt fina fjäll och fina gröna ängar med massvis med får och kor. Vår ursprungliga plan var kanske att bege … Continue reading »
Fotoresa – Australien – Bondi beach

Fotoresa – Australien – Bondi beach

Bondi beach ligger precis vid Sydney och är väldigt poppis för sina fina vågor och alla surfare som håller till här. Själv så var jag inte så taggad på surfningen utan mer på att fotografera. Solen går upp precis över Bondi Beach när vi var där så kl 4 på morgonen klev jag upp, kollade … Continue reading »
Höstfotografering med Emelie

Höstfotografering med Emelie

Gjorde en riktigt rolig höstfotografering med Emelie bland massa gula fina lönnlöv runtomkring här i Umeå. Vi ville ha många bilder där vi hade gula lönnlöv så vi for runt hela Umeå och letade dessa. Var lite svårare än man kanske kunde tro, men tillslut hittade vi ett par riktigt fina ställen! Här är lite … Continue reading »