Simona och Andreas Eritrianska bröllop – söndagen

På söndagen var det dags för Simona och Andreas att ha ett Eritreanskt bröllop. Simona kommer från Eritrea och nu var det dags att visa hur ett Eritreanskt giftemål går till. Själv hade jag aldrig fotograferat ett Eritreanskt bröllop så för mig så blev det en väldigt intressant utmaning. Själva vigseln och hela kvällen är mer eller mindre en enda stor glädjefest med massvis med dans, sång, musik och alla verkligen ställer upp och dansar och sjunger. Unga som gamla hoppade, studsade, sjöng och firade de Simona och Andreas stora dag. Det var massvis med god Eritreansk mat som det bjöds på och undertecknad fick själv smaka på den utsökt goda maten och blev väldigt fäst vid den. Riktigt gott! Något som jag rekommenderar alla att testa på.
Dagen började med att vi träffades i Simona och Andreas lägenhet där förberedelserna inför bröllopet påbörjades. Även om våra svenska bröllop har en hel del förberedelser så var det inget jämfört med förberedelserna inför det Eritreanska bröllopet. Håret, sminkning, tatueringar, kläder, allt tog lång tid och gjordes med största noggrannhet. När alla var förberedda och uppklädda så tog vi lite porträtt och bilder i skogen bakom lägenheten och sen begav vi oss till samma festlokal som gårdagskvällen. Nu var festlokalen än mer utsmyckad med vitt och guld än gårdagskvällen.
Under hela kvällen stå blev det en enda stor fest med massvis med glädje, kärlek och ett otroligt tryck på dansgolvet. Vi svenskar brukar ha som tradition att kanske inte vara så framåt på dansgolvet, men den Eritreanska kulturen var något helt annat och här släppte alla loss och alla ställde upp i danserna. Det var mäktigt att se flera hundra personer dansa runt i lokalen och det var ytterst svårt att inte själv springa runt och ryckas med i musiken.
Ett av sommarens mer minnesvärda bröllop som jag sent kommer att glömma.