En speciell fotografering med speciella modeller

Tidigare i vintras blev jag kontaktad av Emma som jobbar med aktivitetsgruppen Blå fredag ute på Tegs församling vid Tegs kyrka. De brukar anordna olika tillställningar där deltagarna får måla, baka pizza, eller som i det här fallet stå modell och fotograferas. Det som gjorde att jag blev extra nyfiken på detta uppdrag och som gjorde hela denna fotograferingen speciell är att deltagarna i denna aktivitetsgrupp har olika funktionsnedsättningar.
Detta var något som jag inte testat fotografera tidigare och som jag såg väldigt mycket fram emot. Fotograferingen bokades upp här på vårkanten och häromveckan så genomfördes denna kväll med fotografering. Jag hade tagit med mig en vit bakgrund och Emma och gänget på Blå fredag hade plockat fram lite rekvisita för en annan typ av miljö. Stället där vi tidigare hade rekat fram hade tyvärr ingen handikappramp så vi fick istället nyttja ett litet rum i källaren. Detta gick dock rätt bra det med.
Ljussättningen blev min Quadra med tillhörande 175cm octabox som jag flyttade mellan de två olika platserna. Deltagarna fick sedan välja hur de ville fotas. Mot den vita bakgrunden eller i riddartronen.
Sminkningen och stylingen av modellerna skötte Emma tillsammans med en annan av ledarna och modellerna fick själva välja hur de ville bli sminkade. Vissa tog bara lite smink, andra valde att sminka en fjäril eller kanske deras favoritlags logotyp.

Själva fotograferingen blev en rolig utmaning! Det krävs ett väldigt tålmodigt tänk och helt annan approach vid tillfällen som detta. Jag är väldigt imponerad och inspirerade av alla ledarna som jobbar på Blå fredag och sköter det så bra med sina deltagare. Det som är så givande är att man som fotograf verkligen får ha roligt tillsammans med dessa härliga modeller. De är roliga, otroligt spontana och bjuder gärna mycket på sig själv när de står framför kameran. Här kan man verkligen säga att personligheterna lyser igenom. Under fotograferingen blev det många skratt och glada miner.

Här är några av bilderna som togs från de modeller som samtyckte till publicering av deras bilder.